Wij zijn te dom

03/12/2020

Het gaat eigenlijk best prima. Het aantal positieve corona-testen blijven redelijk stabiel rond de 5000 per dag hangen. Zeer waarschijnlijk is het aantal besmettingen tien keer meer.


De meesten merken daar amper wat van omdat ze al kruisimmuniteit hebben verkregen via eerdere cironavirussen. Ze raken nog wel besmet, maar rekenen af met het virus voor het ze ziek kan maken.


De ziekenhuizen worden steeds leger, al gaan er nog wel ongeveer 50 mensen per dag dood. Dat is niet prima, maar het is wel ongeveer gelijk aan de mensen dat dagelijks sterft bij een griepgolf, 0,1 procent.


Dus een nieuw zeer zeer gevaarlijk virus en we zijn er al voor een heel groot deel immuun voor geworden, ondanks de maatregelen van de overheid die het virus willen uitbannen. Haha, alsof je in de huidige volle geglobaliseerde samenleving nog virussen kan verbannen!


Het goede nieuws is ook dat als het virus volgend jaar in gemuteerde vorm terugkeert, net als de griep, je dan al redelijk beschermd bent met de  brede afweerreactie die je dit jaar leerde. Zo kun je ook kwetsbare groepen beter beschermen. Proficiat! Dat krijgt een vaccin niet voor elkaar. Samen kunnen we dit kabinet verslaan!